Projecten - Projecten 2019

Stichting Jesudoss: € 1000

De oude pastoor uit Vlijmen is nu in India actief voor diverse projecten. Hij heeft een school bezocht in India waar 800 kinderen tijdens de les op de grond zitten omdat er simpelweg geen geld is voor tafels en banken. De Vriendenkring Jesudoss heeft haar medewerking toegezegd om 130 tafels en banken aan te schaffen. De totale kosten bedragen € 8.125. Wij nemen daar graag € 1.000 van voor onze rekening.

Stichting achter de Regenboog: € 1.000

Stichting Achter de Regenboog ondersteunt sinds 1993 kinderen en jongeren bij het verwerken van het overlijden van een dierbare, zodat deze ingrijpende gebeurtenis geen belemmering vormt om een gezond volwassen bestaan op te bouwen. Dit jaar organiseren zij weer een lotgenotenweekend voor 20 kinderen met hun ouders. We hebben dit weekend ondersteuning gegeven met onze bijdrage van € 1.000

Kunst-alvleesklier voor Kasper: € 500

Jolanda van Drunen uit Hedel doet op 5 en 6 april mee aan de '80 van 1 Altena'. Haar doel: geld inzamelen voor een kunstalvleesklier voor haar 4-jarige zoontje, patiëntje met Diabetes type 1 Tachtig kilometer wandelen in maximaal twintig uur tijd. Dat gaat Jolanda van Drunen (40) uit Hedel doen op 5 en 6 april. Ze doet mee aan de '80 van 1 Altena', die georganiseerd is door wandelsportvereniging De Vrijbuiters uit Wijk en Aalburg ter ere van de fusie van de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem.

Nieuwendijk
Voor Jolanda gaat de tocht over vertrouwd terrein: ze is geboren en getogen in Nieuwendijk en haar ouders wonen er nog steeds. Ze wandelt graag, maar daarvoor doet ze niet mee. De belangrijkste reden om deze enorme uitdaging aan te gaan is haar zoontje Kasper.

Kunstalvleesklier
Jolanda laat zich namelijk sponsoren voor haar prestatie en hoopt uiteindelijk met het ingezamelde geld een kunstalvleesklier voor hem te kunnen kopen.

Diabetes type 1
Haar 4-jarige zoontje heeft Diabetes type 1 oftewel een vorm van suikerziekte waar hij zijn leven lang niet van af komt. Op dit moment draagt hij een insulinepomp die 24 uur per dag op hem aangesloten is. "Op zich werkt dat prima", vertelt Jolanda. "Wij moeten alleen altijd heel goed in de gaten wanneer en wat hij eet, er moet dan extra insuline worden toegediend. Het grootste risico is dat Kasper door zijn jonge leeftijd nog niet goed aanvoelt of hij een hypo krijgt. Daar kun je van in coma raken. En als dat 's nachts in zijn slaap gebeurt, dan merken wij dat natuurlijk niet."

Testfase
Dankzij de kunstalvleesklier, die nog volop in ontwikkeling is, kunnen de bloedwaarden veel beter binnen een bandbreedte blijven. Het probleem voor Jolanda en haar man Rik Kreemers is dat het apparaat zich nog maar in de testfase bevindt en voorlopig alleen voor volwassenen verkrijgbaar zal zijn. "Het kan nog wel jaren duren voordat ze voor kinderen beschikbaar komen via de zorgverzekering", zegt Jolanda.